Hotpot Tips & Tricks

Hotpot Tips & Tricks

Hotpot Tips & Tricks

Hotpot Tips & Tricks

Hotpot Tips & Tricks

The Hotpot Experience Etiquette & Tips 


Stap 1: Breng de bouillon aan de kook en voeg dan pas de ingrediënt(en) naar keuze toe. Gebruik voor goede hygiëne de bijgeleverde voedseltang om de rauwe ingrediënten in de kokende bouillon te doen. Zodra het gaar is, gebruik je de fondue zeef om het lekkers eruit te halen.

Stap 2: Houd rekening met de kooktijden van de verschillende ingrediënten; kook daarom eerst de ingrediënten die een langere kooktijd nodig hebben en vervolgens de ingrediënten met een kortere kooktijd. Op deze manier zorg je voor een perfecte garing! Een aantal tips voor een ultieme hotpot beleving:  

Bekijk de onderstaande lijst van ingrediënten en een richtlijn van de kooktijden. 
Als een ingrediënt drijft in de bouillon, is het ook een indicatie dat het gaar is. 
Voor de perfecte garing van dungesneden vlees klem je het vlees tussen je eetstokje en dip je het in de kokende bouillon tot de gewenste garing. 
Save the best for last! Noedels eet men meestal pas aan het einde. De bouillon is dan nog smaakvoller geworden door het koken van alle ingrediënten. Voeg wat ingrediënten toe, een scheut bouillon en voilà, je eigen noedelsoep! 
Zijn de ingrediënten gaar? Zet dan de hotpot dan even zodat het onnodig door blijft koken (en daarmee je bouillon ook sneller op raakt!).
Breng de bouillon weer aan de kook zodra jullie willen starten. 

Stap 3: Let’s dip! 

Nadat de ingrediënten gaar zijn is het tijd voor de voorlaatste stap: dip je ingrediënt in de huisgemaakte sauzen en garneer het af met de verse kruiden. Probeer uit wat je lekker vindt want alles kan!

Stap 4: Geniet van de hotpot! 

PS: Raakt de bouillon bijna op? Geen nood! Voeg gerust wat water toe (doe dit voordat je bouillon half op is) en breng het opnieuw aan de kook alvorens je weer gaat koken! 

The Hotpot Experience Etiquette & Tips 


Stap 1: Breng de bouillon aan de kook en voeg dan pas de ingrediënt(en) naar keuze toe. Gebruik voor goede hygiëne de bijgeleverde voedseltang om de rauwe ingrediënten in de kokende bouillon te doen. Zodra het gaar is, gebruik je de fondue zeef om het lekkers eruit te halen.

Stap 2: Houd rekening met de kooktijden van de verschillende ingrediënten; kook daarom eerst de ingrediënten die een langere kooktijd nodig hebben en vervolgens de ingrediënten met een kortere kooktijd. Op deze manier zorg je voor een perfecte garing! Een aantal tips voor een ultieme hotpot beleving:  

Bekijk de onderstaande lijst van ingrediënten en een richtlijn van de kooktijden. 
Als een ingrediënt drijft in de bouillon, is het ook een indicatie dat het gaar is. 
Voor de perfecte garing van dungesneden vlees klem je het vlees tussen je eetstokje en dip je het in de kokende bouillon tot de gewenste garing. 
Save the best for last! Noedels eet men meestal pas aan het einde. De bouillon is dan nog smaakvoller geworden door het koken van alle ingrediënten. Voeg wat ingrediënten toe, een scheut bouillon en voilà, je eigen noedelsoep! 
Zijn de ingrediënten gaar? Zet dan de hotpot dan even zodat het onnodig door blijft koken (en daarmee je bouillon ook sneller op raakt!).
Breng de bouillon weer aan de kook zodra jullie willen starten. 
Stap 3: Let’s dip! 

Nadat de ingrediënten gaar zijn is het tijd voor de voorlaatste stap: dip je ingrediënt in de huisgemaakte sauzen en garneer het af met de verse kruiden. Probeer uit wat je lekker vindt want alles kan!

Stap 4: Geniet van de hotpot! 

PS: Raakt de bouillon bijna op? Geen nood! Voeg gerust wat water toe (doe dit voordat je bouillon half op is) en breng het opnieuw aan de kook alvorens je weer gaat koken! 

The Hotpot Experience Etiquette & Tips 


Stap 1: Breng de bouillon aan de kook en voeg dan pas de ingrediënt(en) naar keuze toe. Gebruik voor goede hygiëne de bijgeleverde voedseltang om de rauwe ingrediënten in de kokende bouillon te doen. Zodra het gaar is, gebruik je de fondue zeef om het lekkers eruit te halen.

Stap 2: Houd rekening met de kooktijden van de verschillende ingrediënten; kook daarom eerst de ingrediënten die een langere kooktijd nodig hebben en vervolgens de ingrediënten met een kortere kooktijd. Op deze manier zorg je voor een perfecte garing! Een aantal tips voor een ultieme hotpot beleving:  

Bekijk de onderstaande lijst van ingrediënten en een richtlijn van de kooktijden. 
Als een ingrediënt drijft in de bouillon, is het ook een indicatie dat het gaar is. 
Voor de perfecte garing van dungesneden vlees klem je het vlees tussen je eetstokje en dip je het in de kokende bouillon tot de gewenste garing. 
Save the best for last! Noedels eet men meestal pas aan het einde. De bouillon is dan nog smaakvoller geworden door het koken van alle ingrediënten. Voeg wat ingrediënten toe, een scheut bouillon en voilà, je eigen noedelsoep! 
Zijn de ingrediënten gaar? Zet dan de hotpot dan even zodat het onnodig door blijft koken (en daarmee je bouillon ook sneller op raakt!).
Breng de bouillon weer aan de kook zodra jullie willen starten. 
Stap 3: Let’s dip! 

Nadat de ingrediënten gaar zijn is het tijd voor de voorlaatste stap: dip je ingrediënt in de huisgemaakte sauzen en garneer het af met de verse kruiden. Probeer uit wat je lekker vindt want alles kan!

Stap 4: Geniet van de hotpot! 

PS: Raakt de bouillon bijna op? Geen nood! Voeg gerust wat water toe (doe dit voordat je bouillon half op is) en breng het opnieuw aan de kook alvorens je weer gaat koken! 

The Hotpot Experience Etiquette & Tips 


Stap 1: Breng de bouillon aan de kook en voeg dan pas de ingrediënt(en) naar keuze toe. Gebruik voor goede hygiëne de bijgeleverde voedseltang om de rauwe ingrediënten in de kokende bouillon te doen. Zodra het gaar is, gebruik je de fondue zeef om het lekkers eruit te halen.

Stap 2: Houd rekening met de kooktijden van de verschillende ingrediënten; kook daarom eerst de ingrediënten die een langere kooktijd nodig hebben en vervolgens de ingrediënten met een kortere kooktijd. Op deze manier zorg je voor een perfecte garing! Een aantal tips voor een ultieme hotpot beleving:  

Bekijk de onderstaande lijst van ingrediënten en een richtlijn van de kooktijden. 
Als een ingrediënt drijft in de bouillon, is het ook een indicatie dat het gaar is. 
Voor de perfecte garing van dungesneden vlees klem je het vlees tussen je eetstokje en dip je het in de kokende bouillon tot de gewenste garing. 
Save the best for last! Noedels eet men meestal pas aan het einde. De bouillon is dan nog smaakvoller geworden door het koken van alle ingrediënten. Voeg wat ingrediënten toe, een scheut bouillon en voilà, je eigen noedelsoep! 
Zijn de ingrediënten gaar? Zet dan de hotpot dan even zodat het onnodig door blijft koken (en daarmee je bouillon ook sneller op raakt!).
Breng de bouillon weer aan de kook zodra jullie willen starten. 
Stap 3: Let’s dip! 

Nadat de ingrediënten gaar zijn is het tijd voor de voorlaatste stap: dip je ingrediënt in de huisgemaakte sauzen en garneer het af met de verse kruiden. Probeer uit wat je lekker vindt want alles kan!

Stap 4: Geniet van de hotpot! 

PS: Raakt de bouillon bijna op? Geen nood! Voeg gerust wat water toe (doe dit voordat je bouillon half op is) en breng het opnieuw aan de kook alvorens je weer gaat koken! 

The Hotpot Experience Etiquette & Tips 


Stap 1: Breng de bouillon aan de kook en voeg dan pas de ingrediënt(en) naar keuze toe. Gebruik voor goede hygiëne de bijgeleverde voedseltang om de rauwe ingrediënten in de kokende bouillon te doen. Zodra het gaar is, gebruik je de fondue zeef om het lekkers eruit te halen.

Stap 2: Houd rekening met de kooktijden van de verschillende ingrediënten; kook daarom eerst de ingrediënten die een langere kooktijd nodig hebben en vervolgens de ingrediënten met een kortere kooktijd. Op deze manier zorg je voor een perfecte garing! Een aantal tips voor een ultieme hotpot beleving:  

Bekijk de onderstaande lijst van ingrediënten en een richtlijn van de kooktijden. 
Als een ingrediënt drijft in de bouillon, is het ook een indicatie dat het gaar is. 
Voor de perfecte garing van dungesneden vlees klem je het vlees tussen je eetstokje en dip je het in de kokende bouillon tot de gewenste garing. 
Save the best for last! Noedels eet men meestal pas aan het einde. De bouillon is dan nog smaakvoller geworden door het koken van alle ingrediënten. Voeg wat ingrediënten toe, een scheut bouillon en voilà, je eigen noedelsoep! 
Zijn de ingrediënten gaar? Zet dan de hotpot dan even zodat het onnodig door blijft koken (en daarmee je bouillon ook sneller op raakt!).
Breng de bouillon weer aan de kook zodra jullie willen starten. 
Stap 3: Let’s dip! 

Nadat de ingrediënten gaar zijn is het tijd voor de voorlaatste stap: dip je ingrediënt in de huisgemaakte sauzen en garneer het af met de verse kruiden. Probeer uit wat je lekker vindt want alles kan!

Stap 4: Geniet van de hotpot! 

PS: Raakt de bouillon bijna op? Geen nood! Voeg gerust wat water toe (doe dit voordat je bouillon half op is) en breng het opnieuw aan de kook alvorens je weer gaat koken! 

Ingrediënten & Kooktijden

Vis & Schaaldieren

Coquille / Sint Jacobsschelp
Garnalen (gepeld)
Reuze Black Tiger garnalen
Visballen

Vlees

Dungesneden rundvlees rolletjes
Dungesneden rundvlees rolletjes
Japanse worstjes
Wan Tan (varkenshaas/garnalen/shiitake)

Groenten

Chinese kool
Gefrituurde tofu
Romaine sla
Shanghai paksoi
Mais

Paddestoelen

Beukzwammen (wit & bruin)
Enoki

Noedels

Udon noedels
Vermicelli noedels
Japanse ramen

Dessert

Sponge cake
Custard bao bun

Ingrediënten & Kooktijden

Vis & Schaaldieren

Coquille / Sint Jacobsschelp
Garnalen (gepeld)
Reuze Black Tiger garnalen
Visballen

Vlees

Dungesneden rundvlees rolletjes
Dungesneden rundvlees rolletjes
Japanse worstjes
Wan Tan (varkenshaas/garnalen/shiitake)

Groenten

Chinese kool
Gefrituurde tofu
Romaine sla
Shanghai paksoi
Mais

Paddestoelen

Beukzwammen (wit & bruin)
Enoki

Noedels

Udon noedels
Vermicelli noedels
Japanse ramen

Dessert

Sponge cake
Custard bao bun

Ingrediënten & Kooktijden

Vis & Schaaldieren

Coquille / Sint Jacobsschelp
Garnalen (gepeld)
Reuze Black Tiger garnalen
Visballen

Vlees

Dungesneden rundvlees rolletjes
Dungesneden rundvlees rolletjes
Japanse worstjes
Wan Tan (varkenshaas/garnalen/shiitake)

Groenten

Chinese kool
Gefrituurde tofu
Romaine sla
Shanghai paksoi
Mais

Paddestoelen

Beukzwammen (wit & bruin)
Enoki

Noedels

Udon noedels
Vermicelli noedels
Japanse ramen

Dessert

Sponge cake
Custard bao bun

Ingrediënten & Kooktijden

Vis & Schaaldieren

Coquille / Sint Jacobsschelp | 2 minuten
Garnalen (gepeld) | 2/3 minuten 
Reuze Black Tiger garnalen | 3/4 minuten 
Visballen | 3-5 minuten

Vlees

Dungesneden rundvlees rolletjes | 4 minuten*
Dungesneden rundvlees rolletjes | 10 seconden of tot de gewenste garing 
Japanse worstjes | 3 minuten
Wan Tan (varkenshaas/garnalen/shiitake) | 4 minuten

Groenten

Chinese kool | 2 minuten
Gefrituurde tofu | 1 minuut
Romaine sla | 20 seconden
Shanghai paksoi | 2 minuten
Mais | 3 minuten

Paddestoelen

Beukzwammen (wit & bruin) | 1 minuut 
Enoki | 1 minuut 

Noedels

Udon noedels | 3 minuten 
Vermicelli noedels | 2-3 minuten  
Japanse ramen | 3 minuten

Dessert

Sponge cake
Custard bao bun

Ingrediënten & Kooktijden

Vis & Schaaldieren

Coquille / Sint Jacobsschelp | 2 minuten
Garnalen (gepeld) | 2/3 minuten 
Reuze Black Tiger garnalen | 3/4 minuten 
Visballen | 3-5 minuten

Vlees

Dungesneden rundvlees rolletjes | 4 minuten*
Dungesneden rundvlees rolletjes | 10 seconden of tot de gewenste garing 
Japanse worstjes | 3 minuten
Wan Tan (varkenshaas/garnalen/shiitake) | 4 minuten

Groenten

Chinese kool | 2 minuten
Gefrituurde tofu | 1 minuut
Romaine sla | 20 seconden
Shanghai paksoi | 2 minuten
Mais | 3 minuten

Paddestoelen

Beukzwammen (wit & bruin) | 1 minuut 
Enoki | 1 minuut 

Noedels

Udon noedels | 3 minuten 
Vermicelli noedels | 2-3 minuten  
Japanse ramen | 3 minuten

Dessert

Sponge cake
Custard bao bun





2 minuten
2/3 minuten
3/4 minuten
3-5 minuten



4 minuten*
10 seconden of tot de gewenste garing
3 minuten
4 minuten



2 minuten
1 minuut
20 seconden
2 minuten
3 minuten



1 minuut
1 minuut



3 minuten
2-3 minuten
3 minuten


kan zowel koud als warm gegeten worden indien warm – stomen of opwarmen in de magnetron op 750w, 20-30 seconden (let op: het bamboe mandje mag niet in de magnetron)





2 minuten
2/3 minuten
3/4 minuten
3-5 minuten



4 minuten*
10 seconden of tot de gewenste garing
3 minuten
4 minuten



2 minuten
1 minuut
20 seconden
2 minuten
3 minuten



1 minuut
1 minuut



3 minuten
2-3 minuten
3 minuten


kan zowel koud als warm gegeten worden indien warm – stomen of opwarmen in de magnetron op 750w, 20-30 seconden (let op: het bamboe mandje mag niet in de magnetron)





2 minuten
2/3 minuten
3/4 minuten
3-5 minuten



4 minuten*
10 seconden of tot de gewenste garing
3 minuten
4 minuten



2 minuten
1 minuut
20 seconden
2 minuten
3 minuten



1 minuut
1 minuut



3 minuten
2-3 minuten
3 minuten


kan zowel koud als warm gegeten worden indien warm – stomen of opwarmen in de magnetron op 750w, 20-30 seconden (let op: het bamboe mandje mag niet in de magnetron)

-> kan zowel koud als warm gegeten worden indien warm – stomen of opwarmen in de magnetron op 750w, 20-30 seconden (let op: het bamboe mandje mag niet in de magnetron)

-> kan zowel koud als warm gegeten worden indien warm – stomen of opwarmen in de magnetron op 750w, 20-30 seconden (let op: het bamboe mandje mag niet in de magnetron)

Staat je vraag er niet bij? 

Staat je vraag er niet bij? Contacteer ons!

Staat je vraag er niet bij? Contacteer ons!

Staat je vraag er niet bij? Contacteer ons!

Staat je vraag er niet bij? Contacteer ons!

Neem dan gerust contact met ons op via +316-52052805 of food@thehotpotexperience.nl

Neem dan gerust contact met ons op via +316-52052805 of food@thehotpotexperience.nl

Neem dan gerust contact met ons op via +316-52052805 of food@thehotpotexperience.nl

Neem dan gerust contact met ons op via +316-52052805 of food@thehotpotexperience.nl

Neem dan gerust contact met ons op via +316-52052805 of food@thehotpotexperience.nl

.

.

× Whatsapp